loading
close
Loading.. new window reload
Header

Repertoire

De hoofdstad van Nederland is door de jaren heen in alle toonaarden bezongen. Het koor Puur Mokum, opgericht op 17 april 2002, heeft inmiddels meer dan zestig van die liederen over Amsterdam op zijn repertoire.

We zingen niet alleen vrolijke wijsjes als ‘Bloemetjes in de Jordaan’ of ‘Zomaar een dag in Amsterdam’, maar ook melancholische liederen als ‘Onder de bomen van het plein’ en ‘Oh mooie Westertoren’ . Ook troostliedjes staan op ons repertoire, zoals ‘De zon schijnt voor iedereen’ en ‘Als op het Leidseplein de lichtjes weer eens branden gaan’, een liedje dat naar de Tweede Wereldoorlog verwijst.

Die liedjes horen bij ons culturele erfgoed, leren je van alles over heden en verleden van Amsterdam. Bijvoorbeeld dat Jordanezen destijds moesten opboksen tegen een slecht imago, ‘Ze mogen van ons zeggen wat ze willen, maar Jordanezen zijn niet slecht’ .

Een eigentijds liedje als ‘Hee Amsterdam’ (van Drukwerk) laat weer zien dat Amsterdam eigenlijk nooit echt verandert, want ‘de kooplui staan nog steeds te katten.’

We zingen de liedjes afwisselend met het hele koor, met mannen- en vrouwenpartijen en met uitstekende solisten,. Verder zingen we steeds meer nummers meerstemmig zodat het allesbehalve eentonig wordt.

De begeleiding is in goede handen: Richard Vrolijk en Peter van Zeijderveld (accordeon's).

 

Optredens

We treden regelmatig op, bijvoorbeeld in verpleeg- en verzorgingshuizen, op festivals, manifestaties, braderieën, buurtfeesten en bruiloften en partijen. In het voorjaar van 2012 hebben we ons tienjarig jubileum gevierd met een spetterend optreden op de Noordermarkt. In 2017 hebben we ons 15-jarig bestaan gevierd.

Jaarlijks hebben we een openbaar optreden ergens in Amsterdam. Hou onze website dus in de gaten!

Wilt u ons boeken? Neem dan via het contactformulier contact op met info@puurmokum.nl. Als u uw telefoonnummer vermeldt, bellen we u terug.

Voor informatie over optredens, lid worden en overige zaken kunt u een mail sturen naar info@puurmokum.nl
25-09-2022

Koor Puur Mokum treedt op in Het Schouw, zondag 6 november. Het Amsterdam…

Lees meer >